Grüner Veltiner

De trots van Oostenrijk

Ondanks dat Oostenrijk maar een procent van de wereldproductie van wijn voor zijn rekening neemt, is de wijn díe er vandaan komt van topkwaliteit. De hoofdrol wordt hierbij opgeëist door de grüner veltliner-druif die goed is voor maar liefst een derde van de aanplant. De afgelopen jaren focussen wijnproducenten uit Oostenrijk, waaronder Kurt Angerer, steeds meer op het terroir waardoor de pure expressie van de druif prachtig naar voren komt.

Grüner veltliner is het belangrijkste autochtone druivenras van Oostenrijk. Het is een ongelooflijk veelzijdige druif, die als geen ander het terroir laat spreken: van frisse, peperige wijnen voor iedere dag tot geconcentreerde en krachtige versies met veel rijpingspotentieel. Waar het verschil ‘m in zit? De ligging, hoogte en bodem van de wijngaard. De druif gedijt namelijk goed op talrijke bodems en in verschillende klimaten. Het scala aan smaken en stijlen dat hierdoor ontstaat, laat zien dat de druif zich moeiteloos aan zijn omgeving aanpast.